Retket

Sukuseuran kesäretki ja tapaaminen järjestettiin Savonlinnassa keskiviikkona 18.7.2012 teemalla ”Joel Lehtosen jalanjäljillä”. Mukaan tuli 33 seuran jäsentä. Kokoonnuimme klo 11.00 Joel Lehtosen patsaalle Puistokadun päähän, josta alkoi opastettu kiertomatka Kososen retkibussilla. Oppaanamme oli yhdistyksemme sihteeri, FM Jaana Muhonen. Kierros ulottui aluksi Pihlajaniemen Vuohimäkeen, entisen Säämingin pappilaan, n. 7 km keskustasta. Siellä Lehtonen eli huutolaisena lapsuuttaan. Huutolaiseksi Joel oli lapsena myyty Savonlinnassa sijaitsevalla Säämingin kunnantalolla, jonne seuraavaksi suuntasimme matkamme. Samaisella kunnantalolla Joel aloitti sittemmin myös kansakoulun käynnin ollen viikot kortteeria kaupungissa ja pyhänseudut Säämingin pappilassa. Ohitimme myös kaupungintalon, jonka yhteydessä Lehtosen käymä Savonlinnan Lyseo oli toiminut. Matka jatkui Haukiniemeen. Kävelimme Lehtosen synnyinkodin pihamaalle. Palasimme Savonlinnaan päin ja päädyimme Putkinotkoon. Siellä katsomme Savonlinnan Teatterin mainion kesäteatteriesityksen ”Talkootanssit” ja tutustumme Joel Lehtosen seuran ylläpitämään Putkinotkon miljööseen. Takaisin kaupungin keskustassa olemme noin klo 17. Olimme hyvin tyytyväisiä erinomaisesti järjestettyyn ja onnistuneeseen retkeen, jota sadesääkään ei kyennyt lannistamaan.Erityisen suuret kiitokset retken järjestelyistä vastanneille seuramme aktiivijäsenille!